Stressvrij naar de deur

Een ontspannen hond terwijl je naar de deur stapt

Een training waarbij je je hond leert rustig te blijven op het moment dat je naar de deur stapt

Maak jij dit ook mee?

 

Je weet dat je hond niet alleen kan blijven; je hebt al van alles geprobeerd om de tijdsduur op te bouwen, maar het werkt niet omdat je gewoonweg de deur niet voorbij komt. Je raakt gefrustreerd en zit met je handen in het haar. Hoe kun je ooit beginnen je hond te leren alleen thuis te zijn als hij al zo heftig reageert bij het aantrekken van je jas?

Zodra je naar de deur loopt, raakt je hond in paniek. Hij begint te blaffen, krabt aan de deur en volgt je op de voet met een angstige blik. Het is duidelijk dat hij al in stress schiet voordat je zelfs maar de deurklink hebt aangeraakt. Je voelt je machteloos en verdrietig omdat je je hond niet gerust kunt stellen. Hoe kun je er ooit voor zorgen dat je hond alleen kan thuisblijven als zelfs dit niet lukt?

Hond met verlatingsangst(1)

Elke keer als je je sleutels pakt, zie je je hond meteen onrustig worden. Hij begint te hijgen, rond te rennen en je met grote ogen aan te kijken. Het geluid van de sleutels is genoeg om zijn stressniveau omhoog te laten schieten. Je voelt je schuldig en bezorgd, want zelfs de kleinste aanwijzing dat je weggaat veroorzaakt al zoveel angst bij je trouwe viervoeter. Hoe kun je hem ooit leren dat alles goed komt als jij weg bent?

Wat als het mogelijk zou zijn om

naar de deur te wandelen en je hond hier volledig rustig bij blijft?

de deurklink aan te raken zonder dat je hond gefrustreerd raakt?

een voet buiten de deur te zetten zonder je zorgen te maken over je hond?

eindelijk te kunnen starten met je hond leren alleen thuis te blijven?

dan is deze training voor jou en je hond

Wacht niet langer

hond vernielt als hij alleen thuis is

Stressvrij naar de deur

Een training die je hond leert ontspannen te blijven wanneer je naar de deur wandelt.

Als resultaat

Waarom deze training iets voor jou is?

kan je de deur achter je dichttrekken terwijl je hond ontspannen blijft.

heb je eindelijk een basis gelegd om verder te gaan met de training je hond alleen te leren blijven.

Praktische informatie

 

Wat houdt deze training in?

Hoe leer je je hond alleen thuis te blijven

Deze training, in de vorm van een E-book, zal je hond helpen begrijpen dat de deur echt saai en vervelend is en dat er geen reden is om zich zorgen te maken als je ernaartoe loopt en zelfs naar buiten stapt.

Het E-book biedt een stapsgewijze training om je hond leren ontspannen te blijven wanneer jij richting de deur stapt. Je leert hoe je de training effectief uitvoert met duidelijke instructies en een gedetailleerd stappenplan. Je leert te voorkomen dat je hond in paniek schiet door het observeren en herkennen van zijn lichaamstaal. Daarnaast ontvang je ook handige bijlages en samenvattingen zodat je alles snel binnen handbereik hebt.

Deze cursus is de allereerste stap in je verlatingsangstreis, want als je niet naar de deur kunt stappen zonder dat je hond uit zijn dak gaat, is het onmogelijk om hem leren alleen te blijven.

Is dit iets wat jij wil voor je hond?

 

Stressvrij naar de deur

Een training die je hond leert ontspannen te blijven wanneer je naar de deur wandelt.

Misschien zit je nog met vragen?

Het kan altijd zijn dat je nog met een vraag zit, daarom heb ik de meest gestelde vragen die ik in mijn mailbox tegenkom hier al even op een rijtje gezet.

Hoeveel tijd ben ik gemiddeld met deze training bezig?

Je kan zelf bepalen hoeveel tijd je in de training steekt. Iedere trainingsstap herhaal je in een reeks van 10. Je kan zelf beslissen hoeveel reeksen je uitvoert. Hoe meer je oefent, hoe sneller vooruitgang je boekt uiteraard.

Train ik iedere dag?

Als je vooruitgang wil boeken, is het wel aangeraden om iedere dag een paar keer te oefenen.

Hoe lang duurt het voor ik naar de deur kan en mijn hond zich ontspant?

Dit is afhankelijk van hond tot hond. Iedere hond heeft een ander startpunt en je werkt op zijn tempo. Pas wanneer je hond zich kan ontspannen, kan je naar een volgende stap.

Hoeveel persoonlijke begeleiding zit er in je traject?

Deze training is zonder persoonlijke begeleiding. Heb je een vraag over de training dan mag je steeds een mailtje sturen naar info@jehondalleenthuis.be.

Mag ik mijn hond nog alleen thuis achterlaten?

Vanaf het moment dat je de training start, is het aangewezen je hond niet meer alleen te laten. Wanneer je oefent en je hond dan plots alleen thuis is, zal hij terug in paniek schieten. Hierdoor neem je stappen terug in je training.

Adviesgesprek

Zou je graag verdere stappen willen zetten bij je hond te leren alleen thuis te zijn? Of loop je ergens tegen aan en heb je graag dat ik even meekijk? Plan dan hier een vrijblijvend online adviesgesprek in van 30 minuten.